Mercedes-Benz взема 5% от Aston Martin

Main July 25, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 5440 views | no comments

До края на тази година Mercedes-Benz и AMG ще сключат договор за партньорство с Aston Martin. Окончателният му вариант предполага съвместно разработване на 8-цилиндрови двигатели. Заедно с новите двигатели Aston ще получи достъп до електрическите и електронните компоненти, проектирани от Mercedes-Benz. На свой ред германският производител ще получи 5% от „негласуващите“ акции на британския автомобилен производител и наблюдателски пост в съвета на директорите.
Mercedes-Benz ще получи пакета от ценните книжа на Aston Martin безвъзмездно на няколко етапа в хода на развитието на партньорството между компаниите. Двете страни са се договорили да не разгласяват подробности за партньорството си.
Преди време стана ясно, че ръководството на Aston Martin е удължило действащото споразумение с Ford за доставка на сглобените в Кьолн двигатели V8 и V12.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...