Елвис Георгиев с Infiniti M35h спечели първото „Еко рали“ у нас в клас VII

Main July 26, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 5565 views | no comments

Екипажът Елвис Георгиев/Елена Писарска се нареди на първо място в клас „хибриди“ на първото по рода си „Еко рали“ в България. Тимът, който дебютира в подобен тип надпревара, демонстрира прекрасни възможности да следва зададеното време, и в първия ден даде най-добър резултат в общото подреждане. За съжаление организаторът взе решението да отмени началната отсечка, в която нашият състезател имаше голям аванс пред опитните италианци Масимо Ливерани (световен шампион за 2011-2012) и Гуидо Гуерини, състезаващи се с автомобили на алтернативно гориво. В крайното класиране за своя клас Георгиев победи шампиона за 2009 Реймон Дюран (Франция) с Opel Ampera, както и Грегор Здовц (Словения) с Toyota Prius. Постижението заслужава уважение не само защото е постигнато при първото му участие, но и защото той и навигаторката му са имали много по-бедно състезателно оборудване от опитните си опоненти. По време на „зелената“ надпревара Infiniti-то на Георгиев е консумирало между 5,1 и 5,5 литра бензин на 100 км – прекрасен резултат за мощност 364 к.с и тегло 1900 кг.

В еко ралито, кръг от световния шампионат на ФИА за автомобили с алтернативни горива, целта е участниците да изминат определен маршрут за зададено време и да поддържат постоянна средна скорост. При пристигане на финала на съответния етап за всяка секунда по-рано или по-късно се трупат наказателни точки.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...