Mercedes-Benz представи лимузината ван

Main February 3, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 11045 views | no comments

Mercedes-Benz представи новата V-класа, в която има място за осмина, а функционалността е образцова. Пазаруване „на едро“ или пътешествие с цялото семейство, вело-почивка с приятели в Алпите или осигуряване присъствието на известни личности на червения килим – моделът предлага най-голямата мислима гъвкавост при вътрешното пространство и при товаго прави с елегантен финес. С двете си линии на оборудване V-класа и V-класаAVANTGARDE, спортен пакет за екстериора и дизайнерски пакет за интериора, двемеждуосия, три дължини на автомобила от 4895 до 5370 мм, три вида двигатели имножество допълнителни оборудвания като опция, новата мултифункционална лимузинаможе да бъде индивидуализирана според вкуса и необходимостта. И освен всичко – чудесно подхожда за луксозен VIP- или хотелски шатъл.
„Новата V-класа показва, че е възможен елегантен и динамичен външен вид и в XXL-формат“, каза Фолкер Морнхинвег, ръководител направление Mercedes-Benz ванове.
Интериорът грабва с висококачествени материали и хармонична концепция на цветовете и с фино изпълнените си детайли. Гостоприемната атмосфера е допълнена от дискретното амбиент осветление в три цветови тона.
За пръв път в този клас по желание горната част на кокпита се предлага с имитация на кожа с декоративен шев. Към останалите акценти спадат свободно стоящият централен дисплей, мултифункционалният волан с дванадесет бутона, DIRECT SELECT избирателният лост спера на волана за превключване на предавките при автоматична предавателна кутия, кактои иновативният тъчпад, с който всички телематични функции се управляват както присмартфон. Най-новото поколение на COMAND Online обединява всички аудио, телефонни и навигационни функции и предлага интернет браузър, система за гласово управление LINGUATRONIC и предаване на данни за трафика в реално време.
Мултифункционалната лимузина на Mercedes-Benz е единственият автомобил в сегмента, който по желание предлага 4-посочна лумбална опора и активна вентилация на седалките за водача и спътника с реверсивни вентилатори за равномерна относителна влажност на въздуха към контактните повърхности на кожените седалки.
Единствена по рода си в този клас е и усъвършенстваната автоматична климатична системаTHERMOTRONIC, която опционално се предлага към серийния TEMPMATIC.
Серийно просторната лимузина е оборудвана с четири единични комфортни седалки с подлакътници в два реда. Благодарение на подобрената техника и логика на управление те интуитивно могат да се сгъват напред и по този начин позволяват бързо и лесно качване. По желание между единичните седалки на първия ред може да се монтира сгъваема масичка. Като алтернативно решение на единичните седалки за двата реда в задната част се предлагат двуместни седалки с облегалки от две части, сгъваеми отделно, както и триместни седалки с възглавница и облегалки от три части. Задният ред може да бъде оборудван и с триместна седалка легло с чекмеджета под нея. Тя може да се използва и като второ ниво за багаж.
Единичните и многоместните седалки могат да се придвижват напред и назад върхудопълнително оптимизираните шини с бързо заключване без голямо прилагане на сила илида заемат Vis-а-vis положение.
За комфортно товарене и разтоварване V-класата предлага още една иновация в своясегмент – самостоятелно отварящо се задно стъкло. То може да се отваря и затварянезависимо от задния капак.
За безопасността се грижат общо единадесет иновативни асистиращи системи за водача с модерни радарни датчици, датчици за камери и ултразвукови датчици, въведени в новите E-класа и S-класа като Mercedes-Benz Intelligent Drive. Като допълнително оборудване наразположение е фирмената PRE-SAFE система.
При пазарното си въвеждане новата V-класа стартира с модерен 2,1-литров 4-цилиндров турбодизел с двустепенно нагнетяване, утвърдил се при леките автомобили от A-класата до S-класата, но целенасочено усъвършенстван за просторната лимузина. Предлага се в тристепени на мощност: V 200 CDI развива 136 к.с. и има макс. въртящ момент 330 Нм. V 220 CDI мобилизира 163 к.с. и съответно 380 Нм (20 Нм повече в сравнение с предшественика при 2,0 л по-нисък разход на гориво). С разход от само 5,7 литра на 100 километра и 149 грама CO2 на километър, V 220 CDI заема челна позиция в сегмента.
Топ двигателят V 250 BlueTEC със 190 к.с. и 440 Нм е динамичен както досегашния 3-литров V6-турбодизел. Разходът е значително по-нисък - 6,0 л/100 км при същите технически характеристики. Оборудван е серийно със 7G-TRONIC PLUS. V 200 CDI и V 220 CDI се предлагат и с комфортна автоматична предавателна кутия (опция).
Подробен сравнителен тест на модела ще откриете в следващия брой на българския AUTO BILD следващата седмица.Видео

 
Keywords:   Mercedes-Benz
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...