Mitsubishi Lancer Еvo Х ще има сдвоен съединител

Main July 19, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 740 views | no comments

Японската компания Mitsubishi разработи нова 6-степенна полуавтоматична предавателна кутия със сдвоен съединител, получила името SST /Sport Shift Transmission/. Технологично тя е аналогична с подобния полуавтомат DSG, поставян в автомобилите на Audi и Volkswagen. Различното в SST от стандартен автоматик е в това, че превключването на предавките става по-бързо, като в същото време водачът може и да не се занимава с ръчното им превключване.

Първият автомобил с такава предавателна система ще бъде десетото поколение на Mitsubishi Lancer, който е вече готов за серийно производство. В него ще има и още една новост – системата S-AWC /Super All Wheel Control/, която управлява индивидуално всяко колело по отношение на достигащия до него въртящ момент в зависимост от пътните условия.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...