Nemesis се кани на Дакар

Main October 16, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1082 views | no comments

Британската компания Bowler подготови за легендарния супер рали-маратон Дакар" нов всъдеход, който съдейки по името му Nemesis - древногръцката богиня на отмъщението, е готов да отмъсти" на екстремното състезание за всичките му принесени жертви от състезатели, механици, организатори и зрители като го покори без проблем.

Кросовърът Nemesis е направен на базата на модела Range Rover Sport, като по думите на представители на компанията - производител доста голяма част от използваните части са собствена разработка. От оригиналния всъдеход е останал частично външния дизайн и някои елемнети от техническата му част. Bowler Nemesis има напълно нови панели на купето, направени от лек и як карбонов материал. Много сериозно е работено по окачването на колата с оглед на екстремалните пътни условия по верме на пустинното състезание.

Специалистите на компанията са доработили куатрозадвижването, както и осемцилиндровият, V-образен двигател с ходов обем 4,2 литра, за да може да работи с екологично чистото гориво биоетанол Е85. Мощността на двигателя, който е куплиран с шестстепенна механична предавателна кутия, е увеличена от 385 на 510 к. с., а максималния въртящ момент на 561 Нм.

Според представителите на компанията, до 96 км/час /60 мили/час/ Nemesis се ускорява за 4,6 сек и достига максимална скорост от 225 км/час. Колата има нестандартен 400-литров резервоар за гориво, 18-цолови джанти и корейски оф-роуд гуми Кумхо /Kumho/ с размери 275/60.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...