Nissan GT-R е вече напълно готов

Main July 3, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 977 views | no comments

Съкращенитето GT-R идва от английските думи Grand Turismo Racer, подобно на другото прието съкращение GT-B, което идва от Granа Turismo Berlinetta. Японците са избрали навремето да използват английски за наименованията на колите си заради търговски съображения. Още с първите си появявания на пистите Nissan GT-R, във варианта четири врати PGC10 2000 GT-R , както и наследника му – двувратият KPGC10, печелят 33 победи само за година и половина. Общият брой на победите на колата възлиза на 1000 до прекратяването на участието й в състезания през 1972. Последният състезателен вариант - KPGC110 2000GT-R има 6-цилиндров редови двигател с мощност 160 к.с.
Моделите Nissan Skyline GT-R се правят серийно до 90-е години на миналия век. От 1973-а до 1989-а са правени общо осем поколения Nissan GT-R, които винаги са били топ-автомобилите на марката, носещи най-напредничавите й технологии, като системата ATTESA-ETS /хидравлично управлявано задвижване на четирите колела по нужда – on-demand/, както и Super-HICAS /управление и на четирите колела/. В същото време този спортен автомобил е бил сравнително евтин за категорията си – около $ 31,000.
GT-R-ите продължават и нататък с моделите R32 -1989-а, R34 -1999-а, но производството им е прекратено през август 2002. Nissan заменя марковото име Skyline с Infiniti, но досега нямаше нов вариант на GT-R.
Новостта за възстановяването на серийното производство на прочутия спортен автомобил беше потвърдена, след като по време на традиционния фестивал на скоростта в Гудууд, Англия беше хванат в обективите напълно завършен нов Nissan GT-R.
Автомобилът е имал частичен камуфлаж, но обликът на машината е напълно завършен и инженерите на фирмата навярно правят последните си настройки в колата. Премиерата на новия Nissan GT-R ще бъде по време на автосалона в Токио през октомври тази година.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...