Nissan GT-R - По-бърз от Porsche на Нюрбургринг

Main April 18, 2009 | RS-Auto.bg A- A+ 1815 views | no comments

Не беше толкова отдавна времето, когато имаше война в медиите между Nissan и Porsche по повод на това дали GT-R може да завърти достатъчно бързо обиколка на известната писта Нюрбургринг. Nissan започнаха цялата история, като записаха страхотно време на немската писта – 7 минути 29 секунди. Това бе с три секунди по-добро от по-лекия и по-мощен Porsche 911 GT2.

Porsche обаче отвърнаха на удара, твърдейки, че GT-R може да завърти обиколка на трасето с дължина 12.9 мили за около 7 минути и 54 секунди. Така според тях японецът трябва да е бил модифициран. Nissan обаче не останаха по-назад и пуснаха видео на обиколката, а освен това предоставиха и колата, направила обиколката, така че да може да бъде изучена и проверена.

И за да сложат най-накрая подобаващ финал на споровете, Nissan решиха да пуснат на Нюрбургринг своята нова версия за 2009 година на GT-R – Series II GT-R. И истината е, че този път времената са дори по-добри от миналогодишния вариант. Разликите между варианта за тази година и миналогодишния модел включват скок в мощността с 5 к.с., модифицирани настройки на окачването, по-спортни гуми, както и препрограмирана трансмисия.

Шофиран от бившия пилот от Формула 1 и настоящ тестер на Nissan, GT-R е обиколил известната писта за 7 минути и 27.56 секунди. Колата е била напълно серийна, като е ползвала летите джанти Rays (които се предлагат само като опция) от модела SpecV.

Въпреки това Nissan са решени да победят и Chevrolet Corvette ZR1, който направи тур на трасето за 7 минути и 26.4 секунди. Затова японецът ще направи нов опит.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...