Nissan започва работа по следващия 370Z

Main July 23, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 6520 views | no comments

Nissan започва работа върху следващия 370Z. Това е заявил главният дизайнер на компанията Широ Накамура. Следващият спортист щял да бъде по-лек и по-компактен от предшественика си и щял да се предлага с далеч по-широка гама.
Работата по проекта е в начален стадий. Първоначално компанията ще създаде прототип, който според предварителната информация може би ще дебютира на изложението в Детройт през януари 2014 г.
Очаква се, че благодарение на партньорството на алианса Renault-Nissan с Daimler в наследника на 370Z могат да бъдат монтирани агрегати от Mercedes-Benz, включително и 4-цилиндрови бензинови мотори с турбокомпресори. Актуалният модел е с 3,7-литров 6-цилиндров двигател с мощност 328 к.с., който е съчетан или с 6-степенна механична предавателна кутия, или със7-степенна автоматична трансмисия.
Преди време изтече информация, че в Nissan обмислят да предложат дизелов двигател в новия спортен автомобил, като агрегатът може да е собствено производство или 3,0-литров V6 от Mercedes-Benz E-Class. Твърде вероятно е да се появи и хибриден вариант, технологичен близнак на Mercedes-Benz S 400 Hybrid, съчетаващ 3,5-литров бензинов „шестак" с мощност 279 к.с. и електромотор с мощност 20 к.с.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...