Nissan и Chrysler - Официално: Има споразумение между двете компании

Main April 16, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 2625 views | no comments

След месеци на спекулации Nissan и Chrysler съобщиха за ново партньорство, в резултат на което двата автомобилни производителя ще започнат да създават автомобили един за друг в Щатите, Европа и други пазари до 2010 година. Nissan ще произвежда за Chrysler уникална версия на своя компактен модел Versa, който ще се продава в Северна Америка, Европа и други по-мащабни пазари. Това се очаква да се случи към края на десетилетието. Chrysler пък ще доставя на Nissan пълноразмерни пикапи, които трябва да влязат в продажба в Северна Америка от 2011 година.

Версията на Chrysler за Versa ще се произвежда във фабриката на Nissan в Опама, Япония. Колата ще има своя уникален стил и спецификации. През януари двата автомобилни производителя също така съобщиха, че Nissan ще доставят на Chrysler базиран на Versa седан, който ще се предлага в Южна Америка от следващата година.

Новият пикап на Nissan ще се произвежда от Chrysler във фабриката в Салтило, Мексико, съобщават от Automotive News. За да се освободи място за новия пикап, Chrysler ще премести производствения процес във фабриките в Сейнт Луис Норт и Мичиган.

В официално прессъобщение двата автомобилни производителя също така се съгласяват върху това да има отворен диалог, който да позволи да се използват и други подобни възможности. Това означава, че едва ли гореспоменатата информация ще бъде последното, което научаваме за съвместната работа между Chrysler и Nissan.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...