Nissan стартира продажбите на новата Fuga в Япония

Main December 20, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 965 views | no comments

Днес Nissan Motor Co. стартира официалните продажби на новото поколение на луксозния си модел Fuga на територията на Япония. От момента на появата си на пазара през 2004 година, автомобилът се радва на изключителен интерес в страната и се превърна в показател за луксозен и надежден транспорт. От Nissan предвиждат месечните продажби на модела да бъдат около 620 единици.

Освен с промени в дизайна на екстрериора и интериора, новата Fuga на Nissan предлага и два нови двигателя (VQ35HR и VQ25HR), както и първата в света Distance Control Assist (Intelligent Pedal) система. Автомобилът се предлага в три нива на оборудване- GT, GT Type S и GT Type P, в замисимост от задвижващия агрегат (V6 2.5 литра, V6 3.6 литра и V8 4.5 литра). Версията 350GT на новата Fuga ще се предлага и със задвижване на четирите колела.

Distance Control Assist
Първата от системите е в състояние да контролира разстоянието между вашия и движещият се отпред автомобил в различни пътни условия- от ежедневното градско шофиране, до това по магистралата. Благодарение на сензор, интегриран в предната броня, системата е в състояние да определи разстоянието между двете превозни средства, както и тяхната относителна скорост на движение. При условие, че предната кола намали и се доближи до вашата и не сте натиснали педала на газта, Distance Control Assist активира спирачките, за да намали скоростта. Ако обаче газта е натисната, системата активира специална подсистема, която внимателно отблъсква крака ви от педала.

В случай, че намаляването на скоростта на автомобила пред вашия изисква незабавното активиране на спирачната система, то Distance Control Assist подава визуален и аудио сигнал и изтегля педала на газта до изходно положение, като по този начин пренасочва вниманието на водача към спирачния педал.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...