Octavia – практична като Rapid, и просторна като Superb

Main December 12, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 6106 views | no comments

Skoda представи дългоочакваното трето поколение на Octavia. Както и Volkswagen Golf, Seat Leon и Audi A3, автомобилът е изграден на фирмената модулна платформа MQB, но е малко по-голям. Чехите са нарочили модела за законодател на собствен сегмент А.
Пространството на втория ред седалки се е увеличило значително благодарение на увеличената със 108 мм до 2686 мм колесна база. Спрямо нея базата на Golf е с 49 мм по-малко, а Ford Focus – с 39 мм.
По отношение на пространството за бажаж Skoda също има с какво да се гордее – 590 л, което е с 5 л повече от предишното поколение на модела. За пренасянето на по-дълги товари даже може да свалим и облегалката на предната седалка.
Като всеки представител от гамата на марката от Млада Болеслав Octavia е преди всичко практична. Дори седалките на втория ред са отопляеми, а в интериора откриваме многобройни ниши за съхранението на всякакви предмети. Под шофьорската седалка е предвидено място за светлоотразителна жилетка, и както и в Rapid отпред има кошче за смет, а полифункционалната стъргалка за лед е скрита под капака на резервоара.
Скъпи материали, стилен дизайн и много варианти на обзавеждането са силните страни на интериора. Дори най-базовият модел в Европа ще бъде с аудиосистема с 5-инчов сензорен екран. Върховата версия вече е с 8-инчов дисплей и 750-ватова система със събуфер.
Девет въздушни възглавници, автоматични дълги светлини, адаптивен круз-контрол, система за следене на лентата и напълно автоматичен паркинг-асистент, с всичко това шофьорът ще се чувства в пълна безопасност и ще е улеснен до крайна степен.
Подобно на Rapid и Octavia дебютира на пазара като лифтбек, но след половин година ще се появи и комби, а още по-късно и високопроходима версия Scout, а накрая - RS с турбомотор с мощност над 200 к.с.
За двигателите засега се знае, че е предвидена версия Green Line с нива на вредните емисии от CO2 от 89 г/км, а най-мощният мотор ще е 1.8 TSI мощност 180 к.с. Вероятно по традиция ще видим и пълния набор от познатите от Skoda и VW Group мотори - 1.2 TSI (86 к.с. и 105 к.с.) и 1.4 TSI (122 к.с. и 140 к.с.), както и турбодизели с мощност между 90 и 184 к.с.
Продажбите ще започнат от средата на 2013 г.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...