Opel ADAM LPG гори само 6,9 л/100 км

Main August 22, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6020 views | no comments

Шикозният Opel ADAM вече се предлага и във вариант с LPG захранване. С това малкият градски автомобил, който може да бъде индивидуализиран по вкус, още повече разширява възможностите за избор. Новият ADAM 1.4 LPG ecoFLEX е оптимизиран за работа с LPG, или пропан бутан, но може да работи и с бензиново захранване, като водачът може да следи оставащия пробег по всяко време. В режим на захранване с LPG, ADAM с 64 кВт/87 к.с. изразходва едва 6.9 литра гориво на 100 км (с емисии на въглероден двуокис от 112 г/км). Сравнени с разходите на сравнима по мощност бензинова версия, тези на газовата са около 50 процента по-ниски! ADAM 1.4 LPG ecoFLEX е първият модел на Opel с фабрично инсталирана система за захранване с LPG, който излиза от поточната линия на завода в Айзенах. Цените са от 28 575 лева (препоръчителна цена за България с включен ДДС).С ADAM 1.4 LPG ecoFLEX, Opel разширява гамата си от LPG модели до десет: Corsa (с три и пет врати), Astra (пет врати и Sports Tourer), Meriva и Zafira Tourer, вече и новата Insignia (с четири врати, с пет врати и Sports Tourer) се предлагат с бивалентно захранване LPG/бензин. Удължен пробег с технологията за задвижване с два вида гориво
1.4 литровият ecoFlex двигател е оптимизиран за работа с втечнен петролен газ. За LPG варианта инженерите са усилили клапаните и клапанните легла и са адаптирали по съответстващ начин управлението на двигателя. Всички компоненти, свързани с работата на автомобила на LPG, включително газовия резервоар, са конструирани специално за ADAM и са интегрирани в сигурни и защитени зони в автомобила. Целта е постигане на максимален пробег при работа на LPG без никакви компромиси. Благодарение на спестяващото пространство инсталиране на резервоара за LPG под пода на автомобила, в неговата задна част е запазен и пълният багажен обем. Резервоарът побира 35 литра пропан-бутан и сам по себе си осигурява на Opel ADAM около 500 километра в комбиниран цикъл. При използване на пълния капацитет и на двата резервоара е възможно постигане на пробег до 1200 км. Удобният индикатор за пътния пробег е позициониран директно пред погледа на водача на инструменталния панел и показва пробега на бензин, LPG, както и общия пробег. Така водачът винаги знае какво разстояние може да измине с всеки вид захранване. Преминаването от режим на LPG към бензин и обратно става плавно и неусетно и може да се осъществи или автоматично, или чрез натискане на бутон на арматурното табло. Контролна светлина показва кога автомобилът е в режим на LPG, а в момента, в който се премине към бензиново захранване, светлината се изключва. Гърловината за захранване с газ е разположена непосредствено до отвора на бензиновия резервоар, като Opel предлага адаптер за зареждане на различни места в Европа. Газовите системи, интегрирани в автомобилите директно в завода на автомобилния производител, имат предимство пред тези, монтирани следпродажбено. Въпросът с безопасността е първостепенен още при планиране на производството. Проверките и изпитанията на Opel, например, включват специални краш тестове за газовите резервоари и други компоненти, които от своя страна са разположени в защитени при удар зони и са оптимално интегрирани в автомобилната структура. Резервоарът е обезопасен със специален защитен корпус, който покрива и изолира контейнера в подподовото пространство на автомобила. Така клиентите могат да бъдат спокойни, че получават своите захранвани с LPG автомобили, оборудвани с модерна технология и типичното за Opel качество, гарантирано от завода – включително надеждност, гаранция от производителя и максимална безопасност. Втечненият петролен газ е атрактивна алтернатива за околната среда и бюджета
Много клиенти в Европа оценяват захранването с LPG като атрактивна алтернатива, в което няма нищо учудващо предвид факта, че цената му на литър е наполовина на тази на безоловен бензин с октаново число 95. В Германия правителството осигурява и данъчни отстъпки за автомобилите, ползващи това гориво до 2018 година. Не само клиентите получават изгоди предвид намалените разходи, но ползи има и за околната среда. Моделите с LPG захранване отделят до 15 процента по-малко въглероден двуокис и до 80 процента по-малко азотни окиси от автомобилите със сравнимо конвенционално задвижване. В Германия горивото се предлага на над 6 500 зареждащи станции, което означава на всяка втора. В Европа около 12 милиона автомобила с LPG зареждат на над 35 000 станции, оборудвани с LPG.
LPG версията добавя още една възможност към безбройните варианти на ADAM
С възможността за зареждане с LPG освен с бензин, ADAM разширява възможностите си и утвърждава репутацията си на шампион по индивидуализация. Градският лайфстайл модел предлага над 61 000 възможности за оборудване за екстериора и почти 82 000 за интериора – повече възможности за индивидуализация, отколкото който и да било друг автомобил в този клас – от множество цветови комбинации и варианти за колелата с уникални клипсове до облицовка на тавана с LED „звезди”. В интериора ADAM разполага с високотехнологични решения като системата IntelliLink, която е съвместима както с операционна система за iPhone, така и с Android. Това прави Opel ADAM най-добрия по отношение на комуникационната свързаност малък автомобил, който освен това поддържа гласов контрол SIRI Eyes Free за iPhone.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...