Opel Astra седан със световен дебют в Истанбул

Main October 20, 2006 | Auto-Press.net A- A+ 967 views | no comments

Елегантният Opel Astra седан с четири врати ще отбележи своята световна премиера на автомобилното изложение в Истанбул (3  12 ноември, 2006 година), превръщайки се в петия представител на гамата на бестселъра Astra наред с версията хечбек с пет врати, комбито Caravan, версията GTC с три врати и купе-кабриолета TwinTop. "Това автомобилно изложение е най-голямото в този регион, а турският пазар е един от най-важните потенциални пазари за класическите седани в компактния клас, споделя ален Висер, изпълнителен маркетингов директор на Opel за Европа.

Моделът Astra седан ще се произвежда в завода в Гливице, Полша – идеална позиция за обслужване на пазарите в Централна и Източна Европа, за които главно е разработен този автомобил. Новият модел ще се предлага с гама от два бензинови и два дизелови двигателя с максимална мощност в диапазона между 90 и 140 к.с. и ще излезе на пазара през средата на 2007 година.

Седаните с къса задна част са много търсени на тези силни, процъфтяващи пазари. Например, 67 процента от купувачите на нови автомобили от компактен клас в Турция се насочват именно към такъв модел. В Русия този дял е 65 процента, а на пазарите в Полша и Югоизточна Европа възлиза на средно около 15 процента. С дял от приблизително пет процента, този тип каросерия играе не толкова значителна роля в продажбите на компактния клас в Западна Европа.

Новият седан с четири врати отговаря на специалните изисквания на клиентите в Централна и Източна Европа, запазвайки отличните характеристики на успешната гама от модели на Astra, която тази пролет премина границата от един милион произведени екземпляра.

Продажбите на Astra в Централна и Източна Европа нараснаха с повече от 20 процента през първите девет месеца на тази година в сравнение със същия период на 2005, достигайки 60 000 екземпляра. Повече от 10 000 от тези автомобили са продадени само в Турция. Opel очаква допълнително нарастване на продажбите на тези пазари след представянето на версията седан с четири врати.

Новият седан се отличава с прогресивния, балансиран в пропорциите си дизайн на Astra (дължина/широчина/височина - 4618/1754/1458 мм), с динамични линии и характерно поведение на пътя, съчетано със солидни показатели по отношение на безопасността. Дизайнерите на новия модел са възприели удълженото междуосие на комби-версията Сaravan (2703 мм), осигуряващо простор на задните седалки и голямо багажно пространство (500 литра). Сред технологичните акценти на богатата гама от оборудване на Astra следва да се посочат новаторски решения като биксеноновите предни светлини, системата за подпомагане на потеглянето при наклон HAS (Hill Start Assist) и допълнителното електрическо отопление "Quickheat.

С новия седан на Astra, Opel продължава една дългогодишна традиция – в гамата на първата и втората генерация на Astra също имаше версии с четири врати и отделно голямо багажно пространство.

 
Keywords:   amp, caravan, Opel Astra
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...