Opel Corsa и "къмоните" разтърсиха Будапеща

Main February 19, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1237 views | no comments

"Много сме горди с наградата "AUTOBEST 2007. Това е първата престижна международна награда за новата Corsa. Много съм доволен че международното експертно медия жури от 13 национални пазара определи колата като истински победител. Всички ние от "отбора" на Corsa сме изключително горди да получим наградата "Autobest - заяви Ханс Демант от Adam Opel AG при връчването на ценния приз. "Мисля че членовете на журито са успели да доловят духа на специалното предизвикателство в новата Corsa. Според официалният прес-бюлетин на организацията Autobest, Corsa е спечелила благодарение на съотношението пари-качество. Повече дизайн, повече технология, повече удоволствие за вашите пари - точно това е накратко сърцето на философията на Opel - завърши Демант.

Немският автомомобил спечели наградата с общ сбор от 780 точки, като изпревари следващия в класирането Fiat Grande Punto само с 5 точки. Класираният на трето място Peugeot 207 събра тотал от 704 точки. 7 членове на журито посочиха Corsa за победител, други пет дадоха първото място на Grande Punto. Peugeot спечели едно първо място сам и едно раздели с Corsa. Hyundai Accent се класира 4-и с 433 точки, а пета остана Skoda Roomster със събраните 428 т.

"Аз съм горд с наградата на Fiat Automobiles и както заявяват членовете на журито Autobest, Fiat се завърна към колените си и отличната позиция на пазара. През 2006 продадохме над два милиона автомобила и увеличихме сериозно пазарния си дял. Това беше добра година за нас, но гледаме напред към още по-амбициозно бъдеще" - заяви Гери Кларк, търговски директор на компанията при получаването на наградата "COMPANYBEST 2006.

Централна и Източна Европа е определящ регион за развитието на KIA в Европа и нашите сериозни капиталовложения в Словакия свидетелстват за увереността ни в качеството и потенциала на автомобилния бизнес тук. Немането и обучаването на 10 000 работници в региона е друго доказателство за силата на нашата компания и вярата в уменията и ентусиазма на нашите служители и дилъри" - каза Жан-Шарл Лиевенс, изпълнителен вице-президент на KIA Motors Europe, по време на получаването на наградата "MANBEST 2006. Неговата лична роля за успеха на марката в Европа е повече от решаваща. Той е автор на седемгодишната гаранция за новия модел C’eed, която е уникална за Европа. Господин Лиевенс наблюдава плътно изграждането на мощностите и задействането на производствения процес в Жилина, Словакия, предприятие, което е развито като едно от най-ефикасните в Европа.

"За съжаление не мога да присъствам лично на церемонията в Будапеща, но Алберто Фумагали, наш директор по международните връзки, ще приеме наградата за нас. Grande Punto беше изключително важен наш проект и също така важен за успеха на Fiat. Получавайк наградата "DESIGNBEST", ние сме не само горди, но и предчустващи нашата мисия да да продължим с добра работа в дизайна на нови автомобили" - сподели Фабрицио Джуджаро в специално видеоприветствие към домакините и гостите на церемонията.

Подобно на него и Роберт Кубица, носител на наградата "SPORTBEST 2006", сподели във видео-приветствието си: "Повечето от вас знаят, че в момента съм в усилени тестове с колата на BMW F1. Много съжалявам, че не мога да съм с вас тази вечер в Будапеща. Щастлив съм с наградата и я смятам за победа на моята страна и за останалите нации от Централна и Източна Европа!"
"Ние от Jaguar сме много радостни да получим наградата "SAFETYBEST 2006" за предпазващия пешеходците капак на новия ни XK. Това е революционна предпазна система, използвана за пръв път в автоиндустрията. Разрешете ми да благодаря за признанието на Autobest! - каза Марк Джонсън, шеф-инженер на групата Jaguar, отговарящ за купетата и екстериора.

"Много сме горди с наградата "ECOBEST". В Toyota сме готови да правим всичко, което е необходимо да вървим напред с природосъобразните технологии. Надявам се, че ще се състезаваме и за другите награди на Autobest, включително и за главната в бъдеще! - заяви Колин Хенсли, експерт по технологични комуникации в Toyota Motor Europe.
"Аз съм бащата на революционната ни система AWD. Направихме огромни проучвания за да получим това истинско техническо постижение и съм много горд да представлявам Honda тук. От името на Honda искам да блажгодаря на членовете на журито за това, че определиха първата награда "TECHNOBEST" за нас!" - заяви Ясужи Шибахата, главен инженер на Honda.

Шестото издание за връчване на наградите AUTOBEST се състоя в голямата бална зала на Коринтия Роял Хотел в унгарската столица. Освен членовете на журито на честването присъстваха представители на медиите от всичките 14 държави представени в организацията AUTOBEST, както и официални представители и гости от носителите на тазгодишните награди. Същата вечел беше официално представен 14-ия поред член на журито - Борош Борисов, известен унгарски автожурналист от най-големия вестник в страната.
"Поздравления към организацията AUTOBEST за това, че успяхте да създадете толкова влиятелно регионално жури. Сигурен съм, че Autobest ще продължи и през следващите години да преуспява в начинанието си." - заяви Крис Лейси, босът на GM за Централна и Източна Европа. "Tова е регион с огромна важност за нас и за цялата автомобилна индустрия. Сигурен съм, че колегите ни от Fiat, Honda, Jaguar, Kia и Toyota ще са напълно съгласни с мен. Десетте най-бързо растящи пазари в Европа през последните десет години са именно от този регион. Унгарският пазар нарасна с цели 220% от 1997 г. насам, Румъния отбеляза растеж от 260%, България 470%, а Украина 855%. Русия е вече по-голям пазар отколкото Испания!" - добави Лейси.

През 2006, регионът на организацията Autobest е с общо 4,6 милиона реализирани продажби, което е 21% от общия автомобилен пазар в Европа, а от GM прогнозират 5,9 милиона продажби през 2011.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...