Peugeot 207 SW Outdoor

Main February 11, 2007 | RS-Auto.bg A- A+ 2901 views | no comments

Наред с официалния дебют на новото Peugeot 207 СС, беше представен и нов член на семейството 207 – прототипът 207 SW Outdoor. Силната индивидуалност на колата е демонстрирана чрез модерното оформление и изключителните й качества. Концептуалният модел е предназначен за любители на излетите сред природата. Оформлението, купето, интериорът и внимателно подбраните цветове и материали правят този автомобил комбинация от авантюристичен дух и практичност.

Външно оформление


207 SW Outdoor запазва елегантността на моделното семейство, използвайки същата предница, докато задницата е съвсем различна, но в стила на дизайна на Peugeot. Линията на страничните прозорци се прелива в задния калник, наподобявайки стреловидната форма, която съществува при 407 SW и 1007. Големите стопове засилват тази асоциация, като започват високо от калниците и следват силуета, в идеален баланс с фаровете.

Новаторският вид и конструкция на фаровете наподобява скъпоценни камъни. Постигнат е прозрачен ефект в комбинация с интензивно използване на хромирано синьо и оранжево.Стоповете са комбинирани светодиодни и рефлекторни, и видимо подчертават широката задница. Тя създава усещането за издръжливост, стабилност на пътя, а освен това предоставя много място за багаж и удобен достъп чрез задната врата, която може да се разделя и на две – т.е стъклото й се вдига самостоятелно.

Веждите на калниците и праговете са в синкав хромиран цвят създавайки непрекъсната линия в долната част на купето, подчертавайки изключителния външен вид и авантюристичната същност на автомобила. Масивните брони и високия просвет пък напомнят за оф-роуд предназначението му.

Впечатление прави и яркооранжевият цвят, използван да подчертае части като спирачните апарати и същевременно да накара синкавият цвят на купето и хромираните детайли да изпъкне. Същият ефект оказват върху панорамния стъклен покрив и релсите на багажника, разположен върху отгоре.

Салонът – светлина и енергия

Атмосферата в салона се създава предимно от светлината, проникваща през стъкления покрив. Таблото с преливащият се дизайн е характерно за моделите 207. В този автомобил то е тапицирано със сиво-синкава кожа, за да е в тон с купето. Седалките и панелите на вратите са тапицирани с “технически материал” – парашутна коприна, която придава свежест и яркост на салона. Използването на флуоресцентни оранжеви мрежи създава чувство на динамика и визуална връзка към външността на колата. Същата мрежа е използвана и за джобовете на задните седалки, проектирани за съхранение на предмети, използвано в този тип автомобили – фенерчета, пътни карти, бутилки, компаси и т.н.

Модулната структура на салона дава възможност за лесно товарене на всякакъв вид спортна екипировка. Това се постига благодарение на простото, но гениално устройство на задната седалка, която се разделя в съотношение 60:40 и когато облегалката се сгъне напред, гърбът й се изравнява идеално с пода на багажника.

Двигател

Автомобилът е оборудван с 1,6-л, 16-клапанов HDi дизелов двигател с филтър за твърди частици. Мощността му е 110 к.с. при 4000 об/мин, максималният въртящ момент е 240 Nm при 1750 об/мин (260 Nm в режим overboost). Отличава се с нисък разход на гориво и ниски нива на въглероден двуокис. Филтърът за твърди частици пък улавя и унищожава саждите, отделени при процеса на изгаряне на горивото.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...