Два по-специални Corvette

Main February 10, 2007 | RS-Auto.bg A- A+ 2520 views | no comments

General Motors показаха два специални Corvette на Автомобилното изложение в Чикаго. Те са създадени като символ на признателността към заслугите на модела в автомобилния спорт, съобщава Autoblog.com. Специалните модели Ron Fellows ALMS GT1 Champion Corvette Z06 и Corvette Indy 500 Pace Car са всъщност фабрични коли с оптичен тунинг, но въпреки това изглеждат фантастично в цветовете Atomic Orange и Arctic White.

Ron Fellows ALMS GT1 Champion Corvette Z06 е конструиран в чест на първия пилот, спечелил състезанието ALMS през 2000 г. с Corvette C5.R. Моделът Fellows е по-рядък от Indy 500 Pace Car, тъй като от него са произведени едва 399 броя. Джантите му са хромирани, а през цялото предно стъкло е залепена лента с надпис “Corvette”, както при състезателния C5.R.

Corvette Indy 500 Pace Car и бездруго е страхотна кола, само защото е Corvette Convertible със спортния пакет Z51. Така почти няма да са й нужни модификации, когато ще бъде кола на сигурността на състезанието “Инди 500” през май. На пазара ще бъдат пуснати 500 такива коли, които освен “радиоактивния” оранжев цват, ще носят и множество емблеми “Инди 500” отвън и отвътре. Може би е малко претрупано, но със сигурност това ще се хареса на доста колекционери.

General Motors не направиха шумна реклама на двете коли, тъй като те са познати модели, които само са поукрасени. Но това не пречи около тях постоянно да се тълпят журналисти.

 

Peugeot 207 SW Outdoor
February 11, 2007
 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...