Premium Optifuel 2011 на Renault Trucks спестява до7,4% от разходите за гориво

Main April 21, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2725 views | no comments

Новият пакет на Renault Trucks - Premium Optifuel 2011, представен в рамките на европейската обиколка на компанията, представлява иновативна оферта, която позволява на автопревозвачите да реализират икономии от разходите за гориво достигащи до 7,4%.
Офертата комбинира камион, обучение и аналитичен софтуер за мониторинг на разхода. Тя се базира на влекача Premium Long Distance 4x2 Euro V 460к.с. EEV с предавателно число на задвижващата ос 14х37, подходящ за експлоатация по магистрали и скоростни пътища. Към авмобила Renault Trucks добавя различни опции за снижаване разхода на гориво като скоростната кутия Optidriver+ (без силов режим), гуми Michelin X-Energy Savergreen с намалено съпротивление при търкаляне, регулируем дефлектор на покрива, автоматично изключване на двигателя и други нововъведения.
От тази година Premium Optifuel включва и пакета Optiroll, който задейства автоматично функцията „контролирано свободно управление” на скоростната кутия Optidriver+, когато пътните условия са подходящи да икономия на гориво и по този начин дава възможност за оптимално използване на инерцията на автомобила за допълнително намаляване на разхода на гориво.
Обучението Optifuel представлява тренировъчнапрограма за рационално шофиране, включваща теоретични и практически занятия в рамките на един или два дни според държавата. Тя се провежда от експерти на Renault Trucks и е предназначена за инструктори, управители на автопаркове или главни шофьори.
Програмата предвижда инсталиране на софтуера Optifuel Infomax за анализ на стиловете на шофиране и членство в ексклузивен клуб. Инсталирането на програмния пакет е изключително лесно, а информацията може да бъде прехвърлена от бордовия компютър в лаптоп за броени секунди. Информацията е представена много ясно в графичен вид и помага на ръководителите на автопаркове да установят до каква степен шофьорите спазват препоръките за икономично шофиране, напредъка им в тази насока и възможностите за допълнителни икономии на гориво.
При тестове, извършени от независим орган регистрираният разход на гориво е с 6,4% по-нисък отколкото на същия автомобил с механична скоростна кутия, а благодарение на Optiroll пакета се спестява още 1%. Според изчисленията на компанията при автопарк от 10 камиона всичко това носи на клиента пълна възвръщаемост само за 3 месеца експлоатация.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...