Red Bull обжалва дисквалификацията на Рикардо

Main March 20, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 10010 views | no comments

Изваждането на втория в ГП на Австралия Даниел Рикардо поради прекомерни стойности на горивния поток ще бъде обжалвано от Red Bull. Австралиецът направи чудесно състезание, но след финала бе дисквалифициран, защото стюардите откриха надвишаване на максималните 100 литра в час впръскване на горивото. След това стана ясно, че отборът е имал проблеми със сензора за измерване, който е сменен в събота, но също е отчитал грешни данни в неделя. Екипът е обяснил на стюардите, че е използвал собствена методика за измерване. От FIA не са приели тези данни, защото не са съгласувани с техническите лица.


"Даниел няма вина. Също така не вярвам, че има и отборът. Разочарован съм невероятно и малко изненадан. Надявам се чрез процеса на обжалване да докажем, че колата ни е покривала правилата през цялото време. Нямаше да обжалваме, ако не сме абсолютно убедени в доводите си", коментира Кристиан Хорнер, шеф на отбора.


Според британеца проблемът е в сензорите и не е от Австралия. "Сензорите за горивния поток, които се поставят от FIA, се оказаха проблематични в бокса и от въвеждането им на тестовете има разлика в данните. Видяхме значителна разлика в това, което отчита сензорът, и реалния поток към двигателя. Не можем да разчитаме 100% на него, защото има проблеми в почти всяка сесия, в която участвахме", поясни още Хорнер.

 
Keywords:   formula 1
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...