Появиха се и ментета на видеорегистраторите

Main March 20, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 10420 views | no comments

Започнахме да следим темата за видеорегистраторите преди година, като представихме какви са ползите от употребата им. Благодарение на този тип устройства наблюдавахме кадри от различни ъгли при падането на метеорита в Русия, където те се използват масово. Тамошните застрахователи дават по-ниска премия за автокаско при използване на видеорегистратор, защото има доказателство при катастрофа и самият шофьор, знаейки, че се снима, кара по-внимателно. Пазарът у нас нараства прогресивно, а с това вече има и поява на ментета, алармира Иван Шопов от alltimecams.com.


Цените са много атрактивни и в пъти под видеорегистратори с аналогични параметри. Разпознават се по необичайно ниска цена и гаранция само 1 година при изискване от законодателството за 2. Онлайн сайтове пък предлагат продукти, без да има обратна връзка и данни за контакт. Ръководство за употреба няма, а в най-добрия случай е на английски или китайски.
"Появиха се фирми, които предлагат реплики и на наши модели. Обещава се резолюция HD, но има зърна, защото увеличението е софтуерно. На картината не се вижда нищо. GPS сензорът не работи и не може да намери къде се намирате. Нашите модели дори вече имат меню на български език, а ментетата ви ги продават без упътване. Нито етикет за произход, който също се изисква по закон. Няма как подобен продукт да се продава за 39 лв. Имаме клиенти, на които тези камери се топят в ръцете. Искат смяна, ама от 10 се оказва, че 9 не работят. Съветът ми е клиентите да търсят сериозни фирми, с възможност за обратна връзка, с ясна опаковка и гаранция 2 години", коментира Шопов.


Всеки, който има видеорегистратор, може да сподели интересни или разкриващи злоупотреба ситуации на страницата на alltimecams.com. В момента тече конкурс за най-гледано видео, а наградата е видеорегистратор. "Целта ни е да имаме видео галерия на безобразията в България. Може да е снимано с всичко, дори с телефон. Просто хората да знаят, че ако направят нещо нередно, могат да бъдат видени в тази галерия. По този начин обществото се самоконтролира. Всеки трябва да знае, че ако прави нещо нередно, някой може да го снима и да го покаже. Имаме само наши продадени 300 камери, които са на пътя и снимат", допълва Шопов.


Представителят на видеорегистраторите DOD за България е предложил в Народното събрание въвеждане на този тип камери в детските автобуси, полицейските коли и учебните коли. Също така по време на изпитите за мотоциклетна книжка да се използва безжичен интерком. Устройството се връзва с мобилния телефон и се монтира на каската. В момента за решение се използват хендсфри слушалки с кабел или просто изпитващият крещи на моториста какво трябва да прави. "Често връзката с телефона прекъсва и мотористът се губи някъде по улиците, докато очаква да му кажат да завие. А на полигона половината време минава в маневри за комуникация", коментира Шопов.
В близките месеци ще бъде възможно и наемане на видеорегистратори при нужда, след оставяне на депозит.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...