Seat разработи първия си електромобил

Main November 10, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 8590 views | no comments

Seat официално представи първия си електрически автомобил. Засега това е предсериен прототип, чието производство ще започне след пет години. Той е изграден на базата на минивана Altea XL и бе кръстен Electric Ecomotive. Заедно с него дебютира и хечбекът Leon TwinDrive Ecomotive, обзаведен с хибридна силова система с възможност за дозареждане от битовото електричество.
Seat Altea XL Electric Ecomotive е електродвигател с мощност 115 к.с. и макс. въртящ момент 270 Нм и комплект специални акумулатори, които позволяват на автомобила да измине без дозареждане 135 км. Максималната му скорост е електронно ограничена на 135 км/ч.
Автомобилът разполага и със система за натрупване на енергия при спиране и фотоволтаични елементи на покрива си, които осигуряват електроенергията, необходима за функционирането на климатика.
Плъгин хибридът Seat Leon TwinDrive Ecomotive е способен да измине с едно зареждане 52 км и да развие макс. скорост 120 км/ч. В смесен режим с работещи едновременно електромотор и обикновен двигател с вътрешно горене, средният разход на гориво на автомобила е едва 1,7 л/100 км. Нивото на вредни емисии е едва 39 г/км. Серийното производство на хибридния Seat започва от 2015 г.
През близките няколко месеца Seat ще представи няколко предсерийни екземпляра от електромобила и хибрида пред представители на испанското правителство.

 
Keywords:   Seat, seat altea xl, seat leon
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...