Последно действие

Main November 10, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 8815 views | no comments

Сезон 2011 на Intercontinental Le Mans Cup ще завърши в Китай, на пистата в Жухай. Горд със своята втора поредна титла в ILMC, спечелена в оспорвана битка през октомври в САЩ, Team Peugeot Total има само една цел, да постигне шестата си за сезона победа в страната с най-голям в света автомобилен пазар.
В Жухай, първата писта в Китай, построена през 1996, изходът може да бъде също толкова неясен. Още една победа в самия край на сезона е важна, особено на едно толкова технично трасе, където нервите на пилотите са опънати до краен предел поради сложните изпреварвания.
Ще бъдат използвани две нови шасита - номер 07 за Peugeot (сини огледала), поверено на Антъни Дейвидсън и Себастиан Бурде, победители в Имола - номер 08 за Peugeot (бели огледала), с пилоти Франк Монтани и Стефан Саразен, победители в Малкия Льо Ман и миналогодишни носители на титлата в Жухай. Никола Минасян ще участва като резервен пилот.
Показаният на салона в Шанхай 908 HYbrid4 – символ на лидерството на Peugeot в областта на хибридния дизелов двигател, който вече измина първите си километри, ще бъде представен и по време на седмия манш от ILMC. Първо в Гуангжу, заедно с Франк Монтани, след което на пистата в Жухай през цялата седмица на състезанието. След него, 908 HYbrid4 и Стефан Саразен ще заминат за Шанхай, в седалището на Peugeot.
С 8,6 милиона продажби за първите 9 месеца на 2011, Китай потвърждава позициите си на най-големия световен пазар с растеж от порядъка на 8,8%. Благодарение на успеха на няколко нови модела, лансирани през последните месеци, продажбите на Peugeot са нараснали със 17% за същия период.
От януари до септември са продадени близо 125 000 автомобила Peugeot (произведени в страната и внесени): нов рекорд за марката, която е на китайския пазар от 2004 година.
За по-малко от година Peugeot лансира 4 нови автомобила в Китай: вносните 3008 и RCZ ; 508 и 308 седан, които се произвеждат там. Лансираният през юли 2011 508, първият представител на Peugeot в китайския сегмент D, постигна многообещаващи резултати с над 8000 поръчки. 508 оглавява местната гама Peugeot, в която влизат още 207, 307, 308 седан и 408.
Мрежата Peugeot включва 380 търговски центъра, с 243 концесии.

 
Keywords:   peugeot
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...