Skoda увеличи печалбата си с 22.1% за първото шествесечие

Main July 30, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 873 views | no comments

Skoda Auto, чешкото поделение на Volkswagen group, достигна печалба от 356.4 милиона евро преди облагането с данъци за първата половина на годината. Това представлява увеличение от 22.1% м сравнение със същия период на миналата година. Общият брой произведени автомобили за шестте месеца достигна 318 189 броя, което е увеличение с 9.1% спряма миналата година.

Увеличението на продукцията е логично следствие от успеха на модела Roomster и от нарастващото търсене на модела Octavia. Skoda стартира и продажбите на на новото поколение Fabia.
Доставените автомобили през първата половина на годината са в повече с 13.2% спрямо същия период на миналата година и достигнаха 311 062 броя. Стойността на продажбите достигна 4,04 милиарда евро, което е увеличение от 8.7 в сравнение с първата половина на миналата година.

Skoda инвестира 85,5 милиона евро в допълващи производства и мощности за шестте месеца, като по-голямата част от тази сума - 57,0 милиона е за продуктово инвестиране, а останалата част е за реновиране на съществуващи мощности и за развитие на инфраструктурата.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...