Toyota оборудва автомобилите си с електрокардиография

Main July 26, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5585 views | no comments

Японската компания Toyota представи експериментална система, която е призвана да следи здравето на сърцето на шофьора. Системата, монтирана на хибрида Prius, се състои от датчици, вградени в кормилото, и електронен кардиограф. Тя започва да действа, когато водачът хване волана: сензорите отчитат честотата на пулса и неговите особености, а компютърът анализира данните и може да разпечатва кардиограма. Ако случайно пулсът се отклони от нормите, компютърът издава предупредителен сигнал и изписва на екрана предложение за лекарски преглед.
От Toyota обясняват необходимостта от този проект заради събраната наскоро статистика, според която не по-малко от една четвърт на пътните инциденти със смъртен изход в Япония са свързани с внезапно влошаване на здравето на водачите. При 70% от случаите става дума за сърдечен пристъп, поради което мониторингът и предупреждението за болното сърце се явяват едни от важните стъпки в борбата с аварийността на пътя. Според изявлението на производителя въвеждането на системата при серийните автомобили ще стане възможно, след като компанията получи сертификат от министерството на здравеопазването на Япония.

 
Keywords:   prius, toyota
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...