Новият RUF CTR 3 разкрит

Main July 26, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5650 views | no comments

Тунинг ателието на Porsche RUF представи трето поколение на суперавтомобила CTR.
CTR 3 разполага с редица промени в сравнение с предишното. Най-значимите са платформа със средноразположен двигател, стоманено шаси и по-дълго междуосие за по-добра стабилност при висока скорост. Мощността на 3,8-литровия битурбо 6-цилиндров двигател е увеличена от 690 на 740 к.с. при 7100 об/мин, тя се предава на колелата посредством напречно монтирана 6-степенна секвенциална скоростна кутия.
Всеки от турбокомпресорите си има собствен интеркулер, разположен пред двете задни 20-цолови колела.
Новият 1400-килограмов CTR 3 ускорява от място до 100 км/ч за 3,2 сек, а за спринта от 0 до 200 км/ч са нужни само 9,6 сек. Автомобилът развива максимална скорост от 380 км/ч.
Спортният модел се отличава с интегриран ролкейдж, а бодикитът е изграден чрез комбинирането на раменна и тръбна структура.
RUF не е обявил цената на новия суперавтомобил, но очакванията са да бъде значително над 193 000 британски лири, цената на предишното поколение.

 
Keywords:   Porsche, porsche ruf
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...