Toyota се завръща в „24 часа на Льо Ман”

Main October 14, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4050 views | no comments

Toyota се завръща в „24 часа на Льо Ман” през следващта година с нов бензинов хибриден прототип. Японският производител ще участва в няколко състезания от Световния шампионат на FIA, като основен фокус ще бъде денонощното френско ендуро.
Новият LMP1 прототип ще бъде построен от Toyota Motorsport, а хибирдната система от Toyota Motor Corporation. Състезателният отбор ще е базиран във високопроизводителния технически център на Toyota Motorsport в Кьолн, който се използва и от екипа им във Формула 1.
Toyota вече е започнала експерименти с нови състезателни задвижващи системи, използващи алтернативни източници на енергия. През август Toyota Motorsport постави нов рекорд за обиколка на електромобил на пистата Нюрбургринг с прототип, задвижван от два електромотора.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...