Toyota се завръща в WRC

Main April 10, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4405 views | no comments

След влизането на MINI и VW в Световния рали шампионат, Toyota, компания със славно минало в този спорт, обмисля завръщане.
Главният изпълнителен директор на Toyota - Акио Тойода, е известен със запалената си страст към моторните спортове. Той самият се състезаваше с Lexus LFA в изтощителната дисциплина „24 часа на Нюрбургринг”. Също така г-н Тойода е един от основателите на спортния автомобил Toyota GT 86, който тази година ще участва също в „24 часа на Нюрбургринг”, както и във всички рали шампионати в Япония.
Според информация от главния сайт на WRC Toyota разработва „Глобален състезателен двигател”, с който ще направи голямото завръщане в Световния шампионат заедно с Nokia, като основен спонсор.
Двигателят е 1,6-литров с турбо и отговаря на регламентите в WRC. Най-вероятно следващият рали автомобил на марката ще бъде Yaris, тъй като инженерите вече са построили състезателен вариант Yaris R1 Challenge.

 
Keywords:   lexus, lexus lfa, nokia, toyota, toyota gt, wrc
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...