Veritas пуска купе, електромобил и суперхибрид

Main March 10, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4636 views | no comments

Немската компания Vermot AG, прочула се преди малко повече от година със суперавтомобила си Veritas RSIII, обяви, че ще пусне в производство три нови модификации на модела. Става въпрос за купе, електромобил и хибрид.
Вариантът с двойно задвижване ще разчита на 10-цилиндров силов агрегат с вътрешно горене от BMW с макс. мощност 507 к.с., съчетан с електромотор с мощност от 140 к.с. Последният заедно с прилежащата му батерия ще тежи само 226 кг, като с това скромно „надебеляване" общата маса на автомобила става 1280 кг.
Въпреки допълнителните килограми от 0 до 100 км/ч хибридният Veritas ще ускорява за 3,1 сек, което е с 0,1 сек по-бързо от бензиновата версия. Макс. скорост на екологичния супермодел ще бъде 328 км/ч или с 16 км/ч по-малко от тази на стандартния автомобил. Автономността на суперхибрида само на електричество е в размер на 50 км. Батериите ще се дозареждат чрез системата за регенериране на енергията при спиране.
Купето на Veritas излиза на пазара още това лято, електромобилът - през 2013 г., но за хибрида дата още не е конкретизирана.

 
Keywords:   bmw, veritas, vermot
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...