Volkswagen Crafter с премиера в България

Main January 26, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1117 views | no comments


Официалната премиера на най-новата продукция на Фолксваген лекотоварни автомобили – Volkswagen Crafter, се състоя на 24 януари в продажбено-сервизен комплекс Порше София Изток. Трите модификации на модела – Crafter Kasten, Crafter Kombi и Crafter открити варианти бяха представени в стилистиката на кино премиера. Огромните кино ленти, които украсяваха залата, бяха с кадри, озаглавени Before – After – Crafter и показваха еволюционните модели на предшественика LT през 1975 и 1996 година. Хостесите бяха увити с истинска кино лента, която висеше и от баровете.

Специалистите определят Crafter като една от най-успешните продукции на Volkswagen до момента. Crafter е наследник на LT – най-едрогабаритния ван на марката, която на 15 Април 2005 отпразнува своя 30-ти рожден ден. За три десетилетия LT влезе в историята само с два моделни варианта, което е изключително доказателство за успеха на един автомобил с широко търговско предназначение. Сега, след 30 години пазарни успехи в класа на големите лекотоварни с LT, Volkswagen е по-силен oтвсякога.

Crafter се предлага в три каросерийни варианта – товарен ван без или с възможност за остъкляване – Kasten, изцяло остъклен Kombi с възможност за универсално приложение за превоз на хора и товари, както и неизменната за този клас шаси-кабина единично или двойно изпълнение с възможност и за фабрична бордова доработка или последваща трансформация в зависимост от изискванията на клиента. За да е точно разчетен към Вашата корпоративна идентичност, Crafter предлага над 230 разработени цвята на каросерията. Моделът може да бъде предложен в общо 378 базови варианта и несравнимо повече с възможностите за надстройки и доработки. Автомобилът е еднакво добре решен за всяка клиентска група – малки, средни и големи предприятия.

Внушителният външен вид на Crafter в стила Truck-Design е израз за високата стойност на продукта и качеството на сглобката и идва да вмени основната му същност – тотална мощ, всепригодност и абсолютна безкомпромисност както по отношение на качеството, така и към решаването на всички предизвикателства пред бизнеса.

Името е израз на здравината и издръжливостта и това е, което искахме да изразим и визуално – заявява дизайнерът Лоран Буле и подчертава мъжкото движение на линиите. Перфектно балансирана е общата линия, която се откроява с подреденост на детайлите, изчистени форми и възприятие за автомобил, преценен да се движи с висока скорост при минимално възможно съпротивление. Изцяло поцинкованата каросерия вече е с гаранция от 12 години против пробив от ръжда – напълно в духа на Volkswagen.

Новите 2.5 TDI 5-цилиндрови двигатели се базират на последно поколение Сommon Rail технология с пиезо-инжектори и са с емисионен клас Евро 4. Покриват мощности от 88 к.с. до 163 к.с., а вече има възможност и за автоматизирана скоростна кутия Shiftmatic. Всеки двигател се изпълнява серийно със 6-степенна напълно синхронизирана скоростна кутия.

Както твърдят обучаващите от ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club) – пространството зад волана е работно място. И ако преди време водачът просто трябваше да шофира, а за мястото му беше достатъчно да е просто спартанско, евтино и да върши работа, днес нещата не стоят така. И доколкото при лекотоварните автомобили функционалността започна да отразява ергономичните тенденции от леките автомобили, то Crafter в това отношение директно налага нови мащаби. Кабина, оразмерена за работа на водач с височина до 1.94 м и ново Joystick-превключване на скоростите в таблото, дават само началото на новостите. Общата ергономичност на кабината, както и лекотата на управление са съпоставими с тези при управлението на лек автомобил, колкото и куриозно да звучи това, предвид габаритите на Crafter.

Crafter стои сигурно на пътя и предлага неповторим комфорт на управлението и пътуването. Всичко това е резултат от значително подобрените и рафинирани системи за безопасност. Електронната стабилизираща програма ESP се предлага стандартно за всеки Crafter, независимо от дериватния вариант и товарния клас. Тя се куплира с ABS и система за контрол на сцеплението с пътя ASR и електронна блокировка на диференциала - EDS. ESP при Crafter е от ново поколение, отчита начина на затоварване на автомобила и положението на центъра на тежестта му с цел адаптивно действие. От положението на педала на газта, ускорението, моментната скорост, спирачното налягане и забавителното движение, ESP разпознава дори теглото на автомобила и определя адаптивно прага на намеса на електрониката.

Товарните капацитети са с 25% по-високи от тези на предходния LT. С товарни обеми до 17 куб.м при Kasten и с полезни товари до близо 2.7 тона, Crafter покрива изключително широк диапазон от възможности за работа.


Порше БГ стартира интересна въвеждаща програма за новия Crafter – тя носи името Crafter Drive и представлява продължителна тестова програма навсякъде, където марката присъства с официален дилър. Crafter Drive дава възможност за продължителни тестове с автомобил от модела, ще обхване периода на цялата 2007 година и ще предоставя на всеки участвал в тестовете специален бонус, под формата на полезен консумативен пакет за всеки закупен след теста Crafter.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...