Volkswagen Golf - Шестото поколение е на прага ни

Main March 29, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 2029 views | no comments

Шестото поредно поколение на Volkswagen Golf е само на една година пред нас, като последната компютърна графика, предоставена от колегите от www.motorauthority.com, показва какво би трябвало да очакваме от окончателния дизайн на автомобила. Като за начало той показа, че дизайнерите на Volkswagen се придържат към основния дизайн на настоящия модел, като му придават малко по-остри и смели линии, напомнящи на Scirocco например. Така може да се каже, че следващото поколение на Golf си е чиста еволюция на стария модел, а не революция.

Любопитно е обаче, че се обсъжда друг момент и той е да се премахне вариантът на Golf с две врати в полза на изцяло новия Scirocco. Така Golf ще бъде ограничен само и единствено до четириврат хечбек и комби. Иначе се очакват серия варианти за двигатели, които ще вкл’чват 1.6-литров TSI двигател, предлагащ 200 к.с., както и още по-високопродуктивен 2-литров турбо агрегат с цели 260 к.с. – разбира се , последният ще бъде вграден в GTI модела.

Тъй като в момента има едни моменти с по-строги стандарти за вредни емисии и за разход на гориво, по повод на които VW обещават 30% по-нисък разход на гориво с новия модел. В основата на това решение е VW Polo Blue Motion, показан в края на миналата година. BlueMotion моделът може да се похвали с леко изменена система за смяна на скоростите, както и с нови гуми с по-ниско съпротивление, като всичко това трябва да спомогне за спестяването на гориво. Най-новото допълнение ще бъде дизелов хибрид, подобен на прототипа, представен наскоро. Появата на именно този вариант обаче е на няколко години пред нас.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...