Volkswagen XL1: 0.9 литра на 100 километра

Main January 25, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2576 views | no comments

Volkswagen разпространи информация за прототипа си XL1, който отбелязва световната си премиера по време на Qatar Motor Show 2011, което започва утре и ще продължи до 29 януари.

Новата разработка на Volkswagen е третата стъпка в страгетията "кола с един литър разход на германската компания. Благодарение на леката си карбонова конструкция, уникалната си форма с коефициент на въздушно съпротивление от 0.186 и използвани технологични решения, прототипът е постигнал зашеметяващо ниски показатели на отделяните по време на работата си вредни емисии- само 24 грама СО2 на километър.

За постигането не тези впечатляващи резултати, от Volkswagen разчитат на plug-in хибридна задвижваща система, съставена от двуцилиндров TDI дизелов мотор с мощност от 48 конски сили, електромотор с мощност 20 кВт или 27 конски сили, седемстепенна роботизирана предавателна кутия и литиево-йонна батерия. Средният разход на гориво на Volkswagen XL1 е само 0.9 литра на 100 километра, а прототипът е в състояние да измине до 35 километра, като използва само електрическа енергия.

Батерията на Volkswagen XL1 може да бъде презареждана в домашна обстановка, и частично, по време на движение, чрез регенериране на спирачната енергия.

 
Keywords:   qatar, volkswagen, xl1
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...