Volkswagen представи Polo с мощност 300 к.с.

Main May 19, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 7380 views | no comments

Volkswagen представи редица прототипи на 31-вия тунинг фестивал във Вьортерзее, Австрия. Един от тях стана концептът Polo WRC Street. Серийната версия на компактния ще бъде пусната в производство в края на 2013 г. Той е получил спортно окачване, заден спойлер, дифузьор и е украсен с логотипа на WRC. Под капака му е монтиран 2,0-литров двигател TSI с мощност 220 к.с.
Една от последните разработки на компанията - Polo R WRC, създаден за участие в световния рали шампионат, предизвика особено въодушевление сред участниците във фестивала. По думите на директора за развитието във Volkswagen - доктор Улрих Хакенберг, автомобилът се явява „най-мощното Polo“: получил е 1,6-литров спортен двигател с мощност 300 к.с. и може да ускори от нула до 100 км/ч за 4,1 секунди.
На традиционното събитие бе представен и бял Golf GTI Concept White с контрастнен червено-черен интериор, както и черен Golf GTI Black Dynamic с 2,0-литров турбомотор с мощност 360 к.с.

 
Keywords:   golf gti, polo, tsi, volkswagen, wrc
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...