Volvo Trucks ще изпрати българския шампион на големия финал в Гьотеборг

Main July 25, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6265 views | no comments

Днес започва първото по рода си състезание за икономично и екологично шофиране на камиони в България. В турнира, организиран от Volvo Trucks под егидата на министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, се очаква да се включат над 300 ентусиасти от цялата страна. Така още в първата година на провеждането си той се утвърждава като най-мащабното практическо състезание за шофьори на камиони, правено някога у нас. Победителят в националния шампионат ще участва на световния финал в родния град на Volvo – Гьотеборг, в края на октомври.
Регионалните фази на състезанието ще се проведат в периода от 25 юли до 31 август в 15 града в страната – Враца, Плевен, Севлиево, Търговище, Русе, Силистра, Варна, Бургас, Сливен, Стара Загора, Хасково, Пловдив, Благоевград, Дупница и София. В тях могат да се включат всички професионални водачи на камион с валидна шофьорска книжка категория Е и С. Те ще трябва да покажат уменията си за сигурно шофиране с най-нисък разход на гориво и грижа към околната среда при управлението на влекач Volvo FH влекач, снабден с интелигентната автоматизирана трансмисия I-Shift и полуремарке. Брутното тегло на композицията е 40 тона. Участниците ще се състезават в кръгов маршрут със средна дължина от около 20 км. в реални условия.

 
Keywords:   volvo, volvo fh, volvo trucks
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...