Най-бързият C-Class идва през пролетта на 2011 г.

Main July 25, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5590 views | no comments

Най-мощният Mercedes C-Class излиза в продажба през пролетта на следващата година. C63 AMG Coupe Black Series се задвижва от 6,3-литров атмосферен AMG V8 агрегат, генериращ мощност от 509 к.с. Двигателят е с преработени бутала и колянов вал, нов блок за управление и 50% по-голям охладител за маслото. Огромната мощност се предава към колелата благодарение на 7-степенна AMG SPEEDSHIFT трансмисия с мокър, двоен съединител. Тя предлага четири контролни настройки, като в спортен режим може да сменя предавките за 100 милисекунди.
За да подобрят сцеплението и управлението на новия C63 AMG Black Series, инженерите са монтирали диференциал с ограничено преплъзване на задния мост, който предлага три степени на контрол на стабилността (ESP), една от която позволява системата да бъде напълно изключена.
Моделът използва ревизирано шаси с по-широки следи – с 40 мм отпред и с 75 отзад. Също така са монтирани по-твърди стабилизиращи щанги и регулируемо окачване.
Спирачките също са обновени, те включват по-големи дискове с размер 390 мм отпред с 6-бутални апарати и 360 мм отзад с 4-бутални апарати за спиране.
Двуместната кабина е стандартна с опция за място за вграждане на задни седалки.
Първите представители на тази серия ще предлагат като опция аеродинамични два пакета – Track и AMG. Първият ще предлага пистови гуми Dunlop и охладител за диференциал, монтиран в задната броня. Аеродинамичният AMG пакет ще включва карбонови елементи по екстериора и карбонов заден спойлер.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...