Volvo пуска концепция със SPA шаси

Main September 8, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4245 views | no comments

Volvo пусна видеозапис със скиците на нов концептуален автомобил, чиято световна премиера трябва да се състои на започващото през следващата седмица изложение във Франкфурт.
С новия прототип шведският производител ще представи модулно шаси под името Scalable Platform Architecture (SPA, архитектура с мащабна платформа).Тя вероятно ще влезе в сила за цялата гама на Volvo.
Новата конструкция ще позволи да бъде олекотена платформата с около 100-150 кг, като се получи оптимално разпределение на масите по двата моста. Освен това тя ще подобри управляемостта и ще икономисат средства за унификация на системите за безопасност и общата схема на електричеството.
Освен това Volvo работи и над новата гама 4-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели, които в най-близко бъдеще напълно ще заменят напълно вече съществуващите 4-, 5- и 6-цилиндрови силови агрегати. Те ще са с 90 кг по-леки, с 35% по-икономични и по-мощни от актуалните 4-цилиндрови мотори. Емисиите от CO2 ще бъдат понижени значително.

Видео

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...