Volvo търси партньор в САЩ, ще прави и малък SUV в Китай

Main June 25, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 3200 views | no comments

Шведският производител Volvo Car Corp., собственост на китайската компания Zhejiang Geely Holding Group Co., търси партньор за производството на автомобили в Северна Америка.
„Трябва да намерим собствено решение за региона в близките пет не повече от шест години“, е заявил Стефан Якоби, шеф на Volvo. “По-малко вероятно е да изградим наш завод там. По-скоро търсим партньор, чиито производствени мощности да използваме“.
Засега той не е назовал потенциални компании.
Сътрудничеството би било идеално с всеки производител, който се съгласи да работи с Volvo или да си дели разходите за разработването на по-малки автомобили, е заявил Якоби в интервю за Automotive News Europe на конференция в Монако.
Volvo планира да удвои продажбите си до 800 000 единици до 2020 г.
Компанията възнамерява да инвестира 11 млрд. долара през следващите няколко години, като тук влиза и изграждането на два нови автомобилни завода и един за двигатели в Китай. Компанията е отворена към всички, включително и към Fiat SpA., която вече е активна в САЩ, след като изкупи Chrysler Group LLC. „Очевидно Fiat е една от алтернативите, е заявил Якоби.
Volvo е отчела загуби в САЩ, докато в Европа е на печалба. Мениджърът потвърди и плановете на Volvo да произвежда бюджетни модели в Китай, които ще пуска на пазара съвместно с местната компания, към която принадлежи в момента - Geely Automobile Holdings Ltd. Моделът щял да бъде по-скоро компактен SUV, е заявил той. Първият завод в Ченгду ще заработи през втората половина на 2013 г., твърди топ мениджърът.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...