VW отвръща на удара, пуска конкурент на Evoque до 2014 г.

Main December 9, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 8155 views | no comments

"Смятаме, че SUV сегментът ще продължи да се разширява с нарастване броя на разновидностите му.", каза шефът на Отдела за изследване и развитие на VW- Улрих Хакенберг. "Клиентите показват предпочитанията си към модели със спортно, мускулесто излъчване, особено заради високата позиция на седалките". Той признава обаче, че радикалният интериор на колата е много по-малко вероятно да се появи в серийния модел от дизайна на екстериора.
Хакенберг добави, че ако стигне до серийно производство, Cross Coupe ще бъде в няколко варианта, включително и спортна версия с 3 врати. Той допълни още, че хибридната система 4х4 от концепта може да бъде произвеждана в дългосрочен план.
Тя разполага с електродвигател на всяка ос, като така дава възможност на колата за задвижване 4х4 и осигурява 39 км. пробег на ток, с едно зареждане. Той е свързан с 1,4-литров бензинов мотор и 7-степенна DSG скоростна кутия, благодарение на които комбинираният разход на гориво ще бъде около 2,7 л./100 км., а емисиите CO2 - 65 г./км.
Клаус Бишоф, началник на дизайнерския отдел на VW потвърди, че външният вид на Cross Coupe показва как ще изглеждат бъдещите модели от SUV сегмента на марката. Очаква се дизайнът на предницата да се появи в новия Tiguan, а към моделната гама да се добави и седемместен SUV, предназначен за американския пазар. Според Хакенберг "американците имат нужда от нещо подобно, не всеки родител иска да кара миниван, когато трябва да вози децата си".

 
Keywords:   coupe, volkswagen
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...