Австралийски полицаи се сдобиха с Lotus Exige

Main February 24, 2007 | RS-Auto.bg A- A+ 2558 views | no comments

Полицейското управление в Бенкстаун (Bankstown), Австралия вече има нови високотехнологични придобивки. Олекотени и подобрени в техническо отношение спортни автомобили Lotus Exige ще бъдат ползвани през следващите шест месеца при най-различни операции на местните органи на реда.
Властите в градчето се надяват по този начин да се подобри взаимодействието между полицията и гражданите, както и да се увеличи безопасността по пътищата. Специалните Lotus са подготвени така, че да осигуряват по-икономичен разход на гориво от стандартните V8 и турбинирани шестцилиндрови автомобили на управлението. Очаква се и намаляване на вредните емисии от страна на новите патрули.


Всъщност Lotus Exige са почти два пъти по-леки и с три пъти по-малък двигател от традиционните возила, които се използват в Бенкстаун. Новият приятел на австралийските полицаи ползва средно пет пъти по-малко гориво от предшествениците си и все пак може да ускорява до 100 км./ч. с 30% по-бързо от тях. Олекотеният 1.8-литровият 4-цилиндров мотор осигурява на Exige по-добро съотношение между мощност и тегло отколкото при големите V8-ци и изисква доста по-малко енергия за достигане до максималните стойности.

Полицейският Lotus Exige включва пълно NSW Police оборудване и е екипиран със светлинна система за спешни случаи. Тя може да бъде махана и поставяна при определени ситуации, като спиране за алкохолна проба или преследване на нарушители в района, попадащ под юрисдикцията на полицейското управление.
Участъкът в Бенкстаун ще ползва автомобилите под наем от производителя в срок от шест месеца. Това е прецедент в за Австралия, но запознати от Lotus припомнят, че компанията вече има подобен договор с полицията в град Норфолк (Norfolk), намиращ се в източната част на Англия. Там резултатите са убедителни, което дава допълнителни надежди на австралийските полицаи.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...