Патентът на Дизел стана на 114 години

Main February 23, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 2200 views | no comments

На 23-и февруари 1893 година Рудолф Дизел получава патент за двигател собствена конструкция под името "Метод и аппарат за преобразуване на високата температура в работа. Първият работещ прототип, направен от Дизел през юли същата година, имал височина 3 метра и работел с въглищен прах.
Принципиалната разлика от бензиновия мотор била, че горивната смес се заралвала не от искра, а се самазапалвала от високата температура в цилиндъра, вследстви на високот сгъстяване. Дизел успял да постигне налягане от 80 атмосфери или 8100 килоПаскала.
Дизел предполагал, че двигателят му ще работи практически с всякакво гориво, включително и със суров нефт и за доказателство на теорията си пуснал мотора си да работи по време на Световното изложение през 1900-а година с фастъчено масло.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...