Американският посланик в България показа предимствата на Volt

Main December 14, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7230 views | no comments

Негово Превъзходителство Джеймс Уорлик демонстрира възможностите революционния Chevrolet Volt, - първият в света електрически автомобил с удължен пробег, по време на ексклузивно събитие в резиденцията на посланика на САЩ в България, свързано с енергийната ефективност и екологичните технологоии. Chevrolet бе част от компаниите, които представиха свои високотехнологични енергоспестяващи продукти.
Резиденцията на Негово Превъзходителство Джеймс Уорлик бе избрана за една от единадесетте в Европа за провеждането на събитие, свързано с енергийната ефективност. По време на проявата бяха демонстрирани енергийно ефективни продукти, които спестяват средства и запазват енергията в сградите. Събитието бе възможно благодарение на публично-частното партньорство между Сдружението за запазване на енергията и Лигата на зелените посолства – около 80 американски посолства по света.
Припомняме, че Chevrolet Volt предлага най-доброто от двата свята - свободата за движение с електричество и сигурността, че няма да бъдете оставени на пътя. Задвижван е от електрическа система, а главният и източник на енергия е високотехнологичната литиево-йонна батерия със система за течностно охлаждане и отопляване. Когато тя се изтощи, генератор задвижван от 1,4-литров двигател осигурява електричество и удължава пробега на Volt до 500 км. Системата на Volt e с мощност от 150 к.с. включва два електрически мотора, три съединителя и планетарен механизъм, спомагащи за повишаване на общата ефективност.
В режим на чисто електрическо задвижване с енергия, осигурена от батерията, Volt може да измине между 40 и 80 километра в зависимост от пътната обстановка, техниката на шофиране и външната температура.

 
Keywords:   chevrolet, chevrolet volt
 

Images Gallery


 

Всичко за Panda Всичко за Panda
December 14, 2011
Новият Mercedes SL Новият Mercedes SL
December 14, 2011
 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...