Бивш бос на Renault оглавява Peugeot-Citroen

Main November 27, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 5965 views | no comments

Бивш шеф на Renault ще оглави другия френски гигант, PSA/Peugeot-Citroen. Компанията наема Карлос Таварес, допреди три месеца главен оперативен директор в Режията. 55-годишният кадър заема поста на 61-годишния Филип Варен, в момента глава на PSA. Таварес встъпва в новата длъжност от началото 2014 г., като още от 1 януари влиза в борда на компанията, а датата за назначението му на поста главен изпълнителен директор още не е конкретизирана.
В качеството си на третия изпълнителен директор, който ще ръководи автомобилния производител в продължение на седем години, той е ангажиран с дългосрочна програма. Пред новия бос ще стои задачата да намали разходите на PSA и да разшири пазарите й в Европа, за да излезе тандемът Peugeot-Citroen на печалба.
Таварес напусна Renault в края на август, точно две седмици след като Bloomberg публикува интервю, в което той бе заявил, че иска да ръководи друг автомобилен производител, тъй като Карлос Гон планирал да остане за обозримото бъдеще.
В момента PSA преговоря с Dongfeng Motor за разширяването на сътрудничеството, за да понижи зависимостта си от европейските пазари, където продава над 50% от продукцията си. Таварес е бил избран от френския гигант заради опита си в съюза между Renault и Nissan, тъй като би могъл да изиграе подобна роля в тандема Dongfeng-PSA, смятат запознати анализатори на пазара.
Под управлението на Таварес Renault отчете неочакван ръст, а през 2009 г. той изведе компанията на печалба.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...