Валтер де Силва получи най-престижната дизайнерска награда

Main July 14, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 10575 views | no comments

Международно експертно жури описва де Силва като „безспорен главен герой на италианския дизайн” и го отличи с награда за неговата 40-годишна кариера в присъстието на членове на ADI (Italian Association of Industrial Design), избрани гости и журналисти. С наградата „Compasso d’Oro Career” се удостояват както италиански, така и граждани на други страни за техния изключителен принос в областта на дизайна, изследователската дейност, обучение, производство и дистрибуция.
С тазгодишната награда ADI удостоява за 22-ри пореден път с международно признатия приз от 1954 г. насам. Успоредно с наградата „Compasso d’Oro Career” компетентното жури присъжда отличието и на различни дизайнерски обекти, чието качество подсилва съзнателното отношение към италианския индустриален дизайн. Наградите бяха връчени в Рим тази година по повод 150-ата годишнина от обединението на Италия.
Валтер де Силва е ръководител на Volkswagen Design от 2007, на тази позиция той отговаря за дизайна на всички марки. През цялата си кариера той е получавал няколко награди за дизайн, между които и „Награда за дизайн на Федерална република Германия” – най-голямото официално отличие за дизайн в Германия, присъдено за дизайна на Audi A5, е през февруари 2010.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...