Ветроходна премиера за Lexus IS 300h

Main August 16, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6485 views | no comments

Стартира официално Тринадесетата международна регата “COR CAROLI – BAVARIA YACHTS, powered by LEXUS”. По традиция тя се организира от фондация „Кор Кароли” и яхт-клуб „Бавария яхтс”, като за втора поредна година се подкрепя от генералния спонсор LEXUS. Тазгодишното издание, началото на което съвпадна с официалния ден на морската ни столица, събира за 13-а поредна година всички любители на ветроходството и предлага на публиката екстремни емоции, които са запазената марка на регатата, създадена в памет на кап. Георги Георгиев - първия българин, извършил сам околосветско плаване с ветроходна яхта.

В тазгодишното издание участват рекорден брой състезатели - над 300, с 46 яхти, които плaват под флаговете на България, Украйна, Русия, Франция, Италия, Панама. За втора поредна година, по време на регатата, генералният спонсор LEXUS организира и ексклузивна ветроходна премиера за България на нов модел на LEXUS – в случая IS 300h. Гостите на регатата ще бъдат едни от първите, които ще имат възможност да шофират този революционен пълен хибрид и да проверят сами как мощност от 223 к.с. се комбинира със среден разход на гориво едва 4,3 л/100 км и само 99 г/км СО2 емисии.

През 2013 г. се навършват 36 години от подвига на капитан Георги Георгиев, който прекосява земното кълбо за рекордно краткото време от 201 дена, 21 часа и 36 минути и влиза с постижението си в „Книгата за рекордите на Гинес”. Постижение, повторено от мнозина, но яхтата Кор Кароли и капитан Георги Георгиев са първите в България. Регатата е прекрасен повод българите да си спомнят за самоотверженото приключение на този наш сънародник и поне за няколко дни да се потопят в атмосферата на истинските морски преживявания.

Агенция Speed-Press

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...