“Гинес“ отнема рекорда на Veyron Super Sport

Main April 9, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 4470 views | no comments

Книгата на рекордите „Гинес“ лиши суперколата Bugatti Veyron Super Sport от титлата „най-бърз сериен автомобил в света“. До тази мярка се стигна по искане за разследване, дошло от изданието Driving. Оказа се, че компанията Bugatti е нарушила условията на регистрирания през юли 2010 г. рекорд. Тогава производителят всъщност не е използвал серийната версия на автомобила. Колата е била с изключен електронен ограничител на скоростта, и така е успяла да постигне 431 км/ч. Всички продадени 30 екземпляра имат ограничение до 415 км/ч, въведен, за да се предотврати бързото износване на гумите.
Според правилата на книгата на „Гинес“ автомобилът рекордьор трябва да бъде технически напълно идентичен с продаваните модели. От Bugatti на свой ред заявиха, че ограничителят ще бъде изключен по време тестовете.
„Няма да е трагично, ако изгубим титлата. Super Sport е много повече от автомобил със световен рекорд“, е коментарът от страна на компанията, която възнамерява да изиска официално обяснение по въпроса.
Наскоро рекордьор стана и американецът Hennessey Venom GT с макс. мощност 1244 к.с. Той успя да постигне 427,6 км/ч, но на по-къса отсечка.

 
Keywords:   bugatti veyron, venom
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...