Диамантено Lamborghini за 2023 г.

Main September 4, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 8200 views | no comments

Концепцията Lamborghini Diamante е вдъхновена едновременно от начина, по който изрязват диамантите (т. нар. форма брилянт), и агресивните, внушаващи мощ линии на спортните автомобили с емблема разярен бик. Проектът е с дизайн на Томас Гранджард (http://www.t-granjard.com/) и е свеж поглед върху това как биха изглеждали колите през 2023 г.
Предвидено е електрическо задвижване, а диамантите олицетворяват лукс, богатство и твърдост. Гладкият силует е комбиниран с остри ръбове, форма, която определено ще грабне светлината като скъпоценния камък. Освен това концепцията е спечелила престижния дизайнерски приз Red Dot през тази година.
Активните криле и спойлери са част от аеродинамичния пакет и се стремят да адаптират формата на колата към всяка ситуация. Интериорът също е доста екстремен и е с интерактивна система между централната конзола и пътника/шофьора.
Енергията идва от две микрореактивни турбини и се трупа в 15-киловатчасови литиево-йонни батерии. За всяко колело си има по един електрически мотор, а сумарната мощност е 800 к.с. Въртящият момент съответно е 1600 Нм.

 
Keywords:   diamante, lamborghini, red dot
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...