Дизайнери на Nissan направиха състезателен катамаран

Main August 12, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7355 views | no comments

Ако си мислите, че LEAF е едниственото превозно средство на Nissan с нулеви емисии, се лъжете жестоко. Нов модел потегля от това лято, или по-скоро да кажем - се готви да отплава. Това творение дори няма батерии, а си служи с природните сили и най-вече с вятъра. Nissan изгради катамаран, който ще цепи вълните на Северния ледовит океан край Дания. Лодката е дело на дизайнерския център на компанията в САЩ, който се намира в Сан Диего, Калифорния.
С нея Мат Стръбл, шеф на екипа, разработил катамарана, ще се състезава в световния Клас А катамарани (A-Cat). Шампионатът стартира от утре, 13 август и ще продължи до 20-о число същия месец в Скотстръп, Дания. Катамараните от този клас са контролирани от единствен шкипер и това е най-малкият размер състезателна лодка.
Лодката на Nissan е изградена от композитни материали. При разработването й екипът, оглавен от Мат, се е погрижил изключително добре за аеро- и хидродинамиката й.
Nissan Design America (NDA) е подразделение на Nissan North America, Inc. То проектира автомобили за американския регион, но с насоченост към глобалния пазар и в тясно сътрудничество с дизайнерския център на компанията в Япония. Някои от най-пресните творения на американското подразделение са прототипът Nissan Ellure Concept, новият товарен Nissan NV 2012, спортното купе 370Z, Maxima, компактният кросоувър Rogue, купето Altima и др. Периодично студиото се заема и с проекти отвъд автомобилния бранш. Някои от тях включват 150-футова яхта, голф клуб, медицински уреди и личен малък самолет.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...