Димитър Илиев пръв от чужденците в “Миле Миля”

Main April 20, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 1985 views | no comments

С рали „Миле Миля“ в Италия, първи кръг от европейския шампионат, стартира сезон 2011 за два български екипажа – Димитър Илиев/Янаки Янакиев (Skoda Fabia S2000) и Петър Гьошев/Димитър Спасов (Peugeot 207 S2000). Илиев и Янакиев завършиха на 9-а позиция в генералното класиране и 5-и от заявените на европейския шампионат. Тандемът е най-добре класиралият се чуждестранен екипаж в състезанието, спечелено от Паоло Андрелучи с Peugeot 207 S2000. Втори завърши Лука Росети с FIAT Grande Punto S2000, а трети Ренато Траваля със Skoda Fabia S2000.
„Това състезание е едно от любимите ми. Причината е, че нямаш време за секунда отпускане. Отсечките са тесни и концентрацията е максимална от старта до финала. Радвам се, че успях да се класирам сред първите десет и също така най-напред от чужденците. За всички е ясно, че италианските пилоти са едни от най-добрите в света, особено на своя територия. Много звезди от световна величина са се опитвали да ги победят, но не са успявали. Така че за мен 9-о място е много добро постижение, защото в тези категории е страхотна месомелачка. В общи линии много съм радостен. И от 5-ото място в европейския шампионат. Успяхме и да покараме преди началото на нашия сезон“, коментира Димитър Илиев за F1 Racing България.
Рали „Миле Миля“ не премина по най-добрия начин за другия български екипаж. Гьошев кара за пръв път новия си автомобил и бе съпътстван от множество проблеми. „Още в първата специална отсечка през нощта на затворена писта настигнахме друг пилот, който ни забави. След това сутринта в отварящия етап скъсахме жило на газта, във втория спукахме гума, а на петия ни изгоря бобината на трети цилиндър”, обясни Гьошев. Българинът се върна в ралито във втория ден по системата супер-рали. „Организаторите направиха реверанс и ни пуснаха да стартираме по-напред, а не последни, поради това много италиански пилоти негодуваха. Въпреки че няма значение, защото за класиране по супер-рали трябваше да завърша в тройката в европейския шампионат. В събота дадохме добри времена, така че съм доволен, но отново имахме проблеми. Спукахме пак гума на второто минаване на „Кавалино“, след това ни се запали купето от нагретите кабели за GPS-а на организаторите. Всичко е наред с автомобила обаче и очакваме с нетърпение старта на българския шампионат“, поясни Петър Гьошев.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...