Драгстери „подпалиха“ асфалта край Радомир

Main June 15, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 3080 views | no comments

Невероятен спектакъл на скоростта и мощните автомобили под името „Кондофрей Драг Челиндж“ се проведе на летище „Кондофрей“ през изминалия уикенд (9 - 10 юни). Над 5000 зрители посетиха пистата, за да гледат как близо 100 различни участника поставят на изпитание силата и здравината на техните машини, както и шофьорските им умения и издръжливост на напрежение. Ръкавицата беше хвърлена от Румъния в неделята, когато на пистата се появи най-мощният автомобил, стъпвал някога на мероприятие от този сорт в България – Nissan GT-R, разполагащ с над 1200 конски сили, напълно пригоден за всекидневна употреба, със явната претенция да победи всеки който му се опре и да смаже всеки възможен български рекорд на 400 метра. За огромно удивление на публиката румънският Nissan получи проблеми в електрониката и стартираше с леко забавяне, това и чакаше Теодор Тодоров с неговия VW Golf R32 (700 к.с.) и до финала успя да задържи преднината пред Nissan-a и да му отнеме шанса за класиране още от първия старт за класа. Поради нелепото им отпадане румънците са се заканили да се завърнат подготвени и да покажат пълния си потенциал като отделно още 16 състезатели от Румъния са заявили желанието си за скоростна битка за втория кръг на „Кондофрей Драг Челиндж“, планиран за 1 - 2 септември. В останалите класове също се наблюдаваше ожесточена борба, като имаше много дебютанти и нови автомобили, показващи сериозен потенциал за бъдещи победи. Настроението беше допълнително повдигнато от невероятното представяне на петима от най-добрите дрифт пилоти в България и техните атрактивни автомобили. Специално обособено дрифт трасе им позволи да демонстрират учудваща скорост, ъгъл и пушек на гуми в паузите между отделните драг класове.
За цялостната организация на събитието се бяха погрижили екипите на „Урбан Клуб България“ и www.dragracing.bg. На същия уеб адрес скоро ще бъде публикувана информация и условия за участие на втори кръг от „Кондофрей Драг Челиндж“ (01 - 02 септември)

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...