ЕК спира колите на бензин и дизел в Европа след 2050 г.

Main March 29, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2571 views | no comments

Транспортната комисия на Европейския съюз предложи програма за повишаване на екологичността на превозните средства, според която дизелови и бензинови автомобили няма да се допускат в европейските градове след 2050 г. Тазя мярка ще спомогне за намаляване на въглеродните емисии, както и на зависимостта от петрол с до 60%. Също така е предложен радикален план , според който пътувания с дължина по-малко от 300 км да се усъществяват единствено с влак. Според европейските комисари с тази програма до 2030 г. броят на автомобилите в градовете ще бъде редуциран два пъти.
Исканията на ЕК са до 2030 г. 50% от превозните средства в Европа да бъдат с нулеви емисии. Има и готов план за интегрирането на европейска пътническа мрежа, известна като „Единна европейска транспортна мрежа”, свързваща всички летища с основните жп линии. Това ще доведе до дълбока промяна в пътническите и товарни транспортни схеми.
Както знаете ЕС вече въведе от 1 януари 2011 г. нов стандарт Евро 5 с по-строги екологични изисквания към автомобилите. От 2012 г. равнището на въглероден диоксид на колите, продавани на европейския пазар, не трябва да надвишава 120 г/км.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...