Женева 2008: Jeep® демонстрира гама способни и екологични автомобили

Main March 6, 2008 | Auto-Press.net A- A+ 3408 views | no comments

*Европейски дебют за Jeep® Renegade concept – екологично задвижване и екологични материали, в комбинация с характерните за Jeep оф-роуд качества

*Jeep Compass и Patriot поставят нови стандарти по отношение на икономичността в SUV сегмента

*Дебют за Jeep Grand Cherokee S Limited със спортно излъчване и избор между два ефективни двигателя

*Новият Jeep Cherokee - 4х4 за всеки ден

Jeep® Renegade concept ще бъде представен за първи път в Европа по време на 78-то автомобилно изложение в Женева. Вниманието ще бъде насочено към Jeep Compass и Patriot – шампионите по отношение на икономия на гориво, както и към новия Jeep Grand Cherokee S Limited и напълно новия Jeep Cherokee, който съчетава легендарните за марката оф-роуд качества с подобрено поведение на пътя и много на брой усъвършенствани характеристики.

Jeep Renegade Concept
Концептуалната разработка Jeep Renegade е спортен двуместен модел, идеален за развлечение по всяко време и на всякакъв терен - от пясъчните дюни до скалистите местности. Конструиран от еко материали и с външен вид, съответстващ на основната концепция на Renegade, която най-точно може да бъде наречена в едно с природата".

Модерната задвижваща система на Jeep Renegade concept представлява пакет литиево-йонни батерии, които са достатъчни за изминаването на 65 километра. За постигането на още по-голям пробег е монтиран и 1.5 литров, трицилиндров BLUETEC дизелов двигател, който е гаранция за изминаването на до 645 километра. Renegade е в състояние да предложи горивна икономичност от 2.14 литра на 100 километра.

Алуминиевата конструкция на Jeep Renegade concept и системата за регенериране на енергия на спирачките, помагат да се подобри общата горивна икономичност, а двата електрически мотора (200 кВт) задвижват 4х4 система.

Jeep Fuel Economy Challenge
Преди известно време, страстните почитатели на икономичното шофиране Джон и Хелън Тейлър успяха да изминат разстоянието между Лондон и Берлин с Jeep Compass и Patriot само с един резервоар гориво. След това те продължиха, поставяйки нов стандарт по отношение на икономичността при разхода на гориво при SUV моделите. Зад воланите на двата модела Jeep, семейство Тейлър постигнаха разход от по-малко от 4.3 литра на 100 километра.

Новият Jeep Grand Cherokee S Limited
Новият Jeep Grand Cherokee S Limited комбинира спортното излъчване на SRT8® версията си с ефективността на 3.0-литров V-6 CRD дизелов двигател. Предлага се и с 4.7 литров V-8 бензинов мотор.

Интериорът на Jeep Grand Cherokee S Limited включва волан SRT8, както и множество алуминиеви елементи по централната конзола, на пода и предните врати. Екстериорът може да бъде цветове Brilliant Black Crystal, Bright Silver и Steel Blue, а интериорът е решен в Dark Slate Gray. Новият Jeep Grand Cherokee S Limited ще бъде пуснат в продажба през първата четвърт на тази година.

Новият Jeep Cherokee
На салона ще бъде изложен и новият Jeep Cherokee, който е верен на легендарното си 4х4 наследство, като в същото време предлага на клиентите повече удоволствия и рафинираност на пътя. Cherokee е наследил характерното за Jeep сурово излъчване и вече се предлага стандартно с новата Selec-Trac® II система за постоянно задвижване на четирите колела.

За първи път новото Cherokee се предлага и със Sky Slider™ напълно разгъващ се текстилен таван, който гарантира на пътниците в автомобила пълно усещане за открито пространство. В стандартното оборудване на автомобила вече са включени автоматична климатична инсталация, регулираща се кормилна колона, луксозен волан, електрически отопляеми и регулируеми странични огледала, фарове за мъгла и алуминиеви джанти.

 
 

Images Gallery


 

Volvo S40 2008
March 7, 2008
 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...