ЗИС 110 внушава с размера си в зала 5

Main June 17, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4940 views | no comments

Още по времето на Втората световна война Йосиф Сталин е притежавал няколко американски автомобила от марката Packard. Тогава лидерът на СССР „нарежда” да се направи лимузина по образ и подобие на Packard. С изпълението на заповедта се заема ЗиЛ.
Не минава много време и през 1946 г. от поточните линии слиза ЗИС 110. Съветската лимузина разполага с 6-литров осемцилиндров редови двигател, задвижващ задните колела чрез 3-степенна автоматична скоростна кутия. Максималната мощност на мотора е 140 к.с. при 3600 об/мин, а теглото на мастодонта – 2450 кг.
Производството на ЗИС 110 спира през 1958 г. с 2038 сглобени екземпляра. Един от тях, в оригиналното си състояние, може да видите в зала 5 на Автомобилен салон София 2011. Всеки се чувства малък пред внушителните размери на социалистическата лимузина.

Агенция Speed-Press

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...